lördag 25 september 2010

St. Markus vinkällare

Igår var jag & killen, Syrran & hennes Markus och åt på St. Markus vinkällare i Malmö. En RIKTIGT fin gourmet-restaurang i Malmö.

Först möttes vi i foajen av en man som tog emot våra jackor och sen visade oss neråt för trappan, där en annan man tog emot oss som i sin tur följde oss till vårt bord. Där blev vi bemöta av en kypare som sen tog hand om oss resten av kvällen - service!

Ojoj vad vi åt! Satt i 2,5 timme och stoppade i oss massa gott. Känns som att man åt för ett helt kompani.En buffé för 320kr/person exkl. dryck. Verkligen prisvärt! Och supergott vin drack vi till! :)

Gravad lax, varmrökt lax, ägg, olika såser, inlagd sill, nypotatis, hembakt bröd, laxtårta och skaldjurstårta mm...
Fisksoppa - lovelyyy!! Lax, räkor, kräftstjärtar, musslor mm. Saffran och grädde...
Det gällde verkligen att inte äta upp av allt man tog, då hade man inte orkat ta sig vidare till nästa bord.
Här fanns så mkt så att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Såser, kyckling, olika sorters skinkor såsom parma mm, och salami. Oxfilé, svamp, kronärtskocka, inlagd paprika, äppelröra, salamirulader, oliver, filodegspaj, fetaost mm, mm. Massor av gott! Ingen går hungrig härifrån ;)...

Efter allt detta var det huvudrättsbordet som gällde. Där fanns fiskgratäng, fläskfilé m. svamp i gräddsås, ostpaj, lasagne, potatisgratäng mm.Tyvärr ingen bild på detta!

Sen kom vi till dessertbordet med 8 olika desserter. Chokladbrownie med citronkräm, tiramisu, dajmtårta, äppelpaj, blåbärspaj (m. grädde eller vaniljvisp) jordgubbar, chokladpannacotta, cheescake, någon annan kaka och en massa godis.
Och jag åt (men inte upp allt :O).... :D
Markus gillar ovanligt nog inte godsaker och tog ett päron istället (tänk om man varit så smart!)
Sen fanns det ett bord med 10 olika ostar med kex. Dit gick jag inte ens. Var proppmätt (tyvärr..)

Sandra glad i hågen efter all mat :)
Mysgare ställe får man verkligen leta efter! Dit kommer jag verkligen gå fler gånger!

3 kommentarer:

  1. Men det ser ju ut som paradiset för en matälskare (som jag)... vilka dagar har de denna buffén? Måste ju bara dra dit min kille :-) Kram

    SvaraRadera
  2. å herre gud..... Lite långt att åka tyvärr, men ack så gott!

    SvaraRadera
  3. Ser så sjukt gott och mysigt ut <3. Måste dit!!!:)).

    SvaraRadera