onsdag 9 mars 2011

Gott & blandat

Laxburgarna blev super! Ibland är jag helt pepp på att laga massa ny mat, och ibland passar det inte alls. Nu har jag hur mkt ork som helst. Jag vill laga nyttig mat och verkligen försöka äta rätt. Jag har däremot (som jag skrev lite om i detta inlägget) bestämt att jag inte bara ska äta onyttigt som godis och kakor på helgerna. Jag ska försöka göra som så att jag kan äta något litet då och då istället. Jag ska testa och se hur det går. Mitt problem innan har ju varit att jag tryckt i mig på helgerna för att jag inte fått äta mitt i veckorna och så vill jag ju inte ha det. Nu ska jag testa detta och se hur det går. Jag är iaf pepp på att äta nyttigt igen! :)

Här har du receptet på laxburgaren. Till burgaren så gjorde vi en tzatsiki. Matyoghurt, pressad citronsaft, salt, peppar, citronpeppar och ca 1/2 gurka. Såå smarrigt blev det! Och tusen ggr fräschare än en vanlig burgare.


Mums!!

Sen blev det en vit kladdkaka. Mkt söt men god. Om jag måste välja så föredrar jag nog kladdkaka med mörk choklad istället, men alltid kul att testa något nytt. När vi tog ut den så var den ju helt rinnig så det var lite som att smaska i sig muffinssmet, så den fick åka in i frysen en timme - bättre! Bröade formen med kokos också och det gjorde susen.

Till kladdkakan åt vi mina goda chokladbollar som jag bakat idag. Bakade efter Per Morbergs recept, och jag skojar inte när jag säger att det nog är dom godaste chokladbollar jag någonsin bakat. Try it! Så ikväll har vi alltså haft en riktig fest.. Massa skitsnack och en massa gott att tugga på.. :).

5 kommentarer:

  1. Nämen det var väl onödigt! Nu blev jag ju jättesugen! ;) Får försöka skicka ner en kollega till kiosken!

    SvaraRadera
  2. GOTT!! Jag tror jag flyttar hem till dig för det ser ju bara FÖR gott ut alltihop.

    I dag är mina föräldrar här i alla fall så jag blir lite bortskämd på hemmaplan med både städning & matlagning. Lyx! :)

    SvaraRadera
  3. Jag flyttar också hem till dig... Smärtsamt gott!!! Här får man aldrig lagad mat :( (Om jag inte själv lagar alltså)

    SvaraRadera
  4. det där ser super gott ut! :)

    SvaraRadera
  5. Ja, det var helt fantastiskt gott!! Kommer också göra det fler gånger ;)

    SvaraRadera