måndag 28 februari 2011

Comeback!

Sawasdee! Nu är jag tillbaka, fit for fight igen! Har ni saknat mig? ;) Det är med blandade känslor jag stampade in i vårt kalla land efter 2 månaders äventyr i Asien. Det har varit UNDERBART, utan minsta lilla överdrift. Något av det roligaste jag gjort och varit med om i hela mitt liv. Något jag kommer bära med mig för alltid.

Innan jag åkte tänkte jag att jag skulle springa var och varannan dag på stranden under min semester men jag kan säga er att det gjorde jag inte. Jag mer skrattade och förundrades över de människor som faktiskt gjorde det. Förmodligen för att det var så långt borta i mina tankar och dels för att jag tyckte dom var för hurtiga. Samtidigt kan jag säga att jag hade varit sjukt stolt OCH velat att jag skulle varit en hurtbulle när jag var iväg, och sprungit på alla fina stränder jag besökt.. men den energin hade jag inte :P. Dock hade jag energi till att göra massa andra skojiga saker. Dyka t.ex, och vissa dyk kan man likna med ett träningspass minsann. När det var strömt i vattnet var det jäkligt jobbigt att simma rundor (speciellt en gång då vi simmade långt åt h*lvete vilse) och sen har jag ju haft en tung väska att bära rundor på också. Så trots att det inte blivit någon löpning eller några sit ups (som jag hade planerat att göra varje morgon/kväll...suck) så har jag svettats lite iaf ;).

Och sen undrar ni kanske om jag gått upp något i vikt? Kommer inte riktigt ihåg vad jag vägde innan jag åkte, det var ju jul och allt det där, men jag tippar att jag kanske gått upp ca 2 kg. Och då är minst 1 kg av dom som jag gått upp sen jag kom hem. Åt en massa gott dom första dagarna och på 4 dagar hann jag med 3 fikor på Espresso House. Många vänner att träffa så det blir fikor överallt.. :). Så vad tycker jag om 2 kg? Helt okej. Jag har ätit vad jag velat där nere (har ätit så mkt gott så jag nästan dör en smula när jag tänker på det..), druckit lite för mkt alkohol och bara njutit. Jag ångrar inga kalorier över huvudtaget, tack!

Kom hem i onsdags och i lördags "rörde" jag på mig för första gången. Mamma hade sovit över så vi gick en lång promenad med hennes nya vovve Molly. Blev en halvtimmes promenad så inte något överdrivet precis. Men jag fick röra på benen och känna på vår härliga (nu ljuger jag..), kalla vinter.

Men i söndags, då jävlar var det träning på riktigt. Jag tog cykeln (som hade fryst i växel 1 - fan vad störigt och jobbigt!) och begav mig mot Gerdahallen. Tränade spinning, och planen var att sitta ner och ta det lugnt i min egna takt, men herregud vilken energi jag hade! Det var ett riktigt skönt pass och jag körde på i samma tempo som alla andra. Hade bra flås och var ganska trött efteråt.. det var gött! :).

Här har vi något smarrigt som jag ofta åt till frukost när jag var iväg. Massa färsk frukt i olika sorter, müsli och yoghurt. SÅ gott!
Jag hade inte en massa färsk frukt hemma så det blev med blodapelsin och banan och smakade himmel det också. Så nu har jag dille på det (ni vet hur jag får dille på saker och äter det tills jag nästan spyr) och lär äta det vareviga dag framöver.. typ tills jag kommer till Thailand nästa gång kanske, hehe..

1 kommentar: