måndag 13 juni 2011

Färre kolhydrater och vanlig kost

Efter en löprunda på 45 minuter (bra runda, svettigt men lite blåsigt på samma gång så det var skönt. Inga stora problem med knäna under tiden jag sprang, men nu har jag såklart megaont i vänstra knäet. Vågar inte berätta för J, han kommer döööda mig långsamt. Han tycker att jag ska bry mig mer om mina knän, medans jag tycker att jag bryr mig så mycket jag orkar och klarar av. Löpning 1 gång var/varannan vecka är INTE mycket tycker jag. snyft...) i morse blev det en god och mättande frukost på balkongen. F*n vad jag älskar sommaren. Bara att kunna sitta på balkongen och äta är rogivande och ett litet sätt att komma iväg ifrån sin annars så stressade vardag. Älskar att bara kunna gå ut på balkongen och lägga mig och sola och bara njuta... Fler än jag som drar sig ut på balkongen och "andas ut"? :).

Till frulle blev det en iskall latte (muuuums!) och havregrynsgröt. Jag är verkligen ett riktigt latte-freak. Om jag hade kunnat så hade jag suttit nere på stan med vänner och druckit latte varje dag. Kall som varm. Idag gjorde jag en islatte på ca 1 dl kaffe, ca 2 dl soyamjölk och pyttelite sötningsmedel. SÅ smarrigt!


Kanske ni nu också undrar hur jag kan äta havregrynsgröt när jag lchf'ar?! Det gör jag inte längre. Kan inte riktigt komma ihåg om jag skrivit något om detta, men jag höll ju på ett tag men tyckte inte riktigt att det hände något på vikten eller på måtten. Kom fram till att jag skulle fortsätta äta mindre kolhydrater, för att jag tror att det är det absolut bästa sättet, men inte äta en massa fett utan bara försöka äta så vanligt som möjligt.. precis som jag gjorde innan. Håller fortfarande igen på pasta, ris och potatis och det mesta av brödet. Något snedsteg i veckan men annars är jag väldigt duktig med just dom kolhydraterna. Inte ätit pasta på hur länge som helst och då är det ändå det som jag saknar mest. Jag är duktig! :). Godis och sånt är det värre med. Jag har inget beroende what so ever, om man inte räknar socker och choklad då.. Det är livsfarligt för mig! Kan inte leva utan det...

Nu ska jag strax äta min goda GI-paj med broccoliädelost. Ska bli såå smarrigt! :)

3 kommentarer:

 1. Älskar soyalatte. Ett måste varje morgon!

  Nu är jag BACK!!! Äntligen slipper jag resande, studenter osv och kan träna. Visst är det skönt. Och man får ju så mycket energi av sommaren!

  Ska skaffa sexiga trosor och rocka runt den där stången också hahaha :D

  SvaraRadera
 2. hej du!
  Vad som är mycket är relativt och jag trorjag vill ta dig lite i örat och säga "ta smärtan på allvar"! Gör man det från början behöver det inte bli så illa! Dags att få hjälp med knät och det som spökar?!

  Hoppas du har den bästa av tisdagar!!

  SvaraRadera
 3. Ja, Thailand är paradis!

  Förresten så tycker jag att det är enkelt att hålla igen på pasta, ris och potatis. Brödet tycker jag är svårare. Jag vill ha det till frukost. Godis funkar nästan jämt, utom precis innan mens. Då kan jag döda för godis så lika bra att ge efter.
  Så spännande med mat och hur man påverkas av det...

  Du är duktig! ;)

  SvaraRadera