söndag 21 mars 2010

Vikt, ideal och kroppssyn

Har precis spenderat den senaste halvtimmen med att läsa intressanta inlägg skrivet av en Tjåkis. Hon beskriver och förmedelar väldigt bra hur folk ser på vikt, livsstil, utseende osv. Definitivt något som jag rekommenderar er att läsa!
Börja med detta inlägget och läs även detta. Och kolla gärna igenom resten av hennes blogg oxå för den delen..

Sen är den här sidan på Flickr väldigt intressant. Jag börjar undra varför man överhuvudtaget kollar och mäter sig med bmi-skalan. Det är så otroligt svårt att uppskatta hur och varför man får det bmi'et som man får och vad det är på ens kropp som väger.
När jag tittar på alla dessa bilderna som denna sidan bjuder på, så blir jag lite knäpp. Där är tjejer som jag tycker ser hur smal/normala ut som helst men som ändå klassas som överviktiga. Enligt mitt bmi så är jag normal, men ändå tycks jag se "överviktiga tjejer" på dom bilderna som ser smalare ut än mig. Jag får inte ihop det i mitt huvud. Som sagt så avgör längd, vikt, fett, muskler osv hur ditt resultat blir.

Om jag skulle få rekommendera folk så hade jag berättat för er hur viktigt det är att inte stirra sig blind på siffror. Vad vågen visar, vad ditt bmi visar, det betyder egentligen ingenting. Så länge du mår bra och din hälsa är utom fara så ska du vara nöjd. Man kan vara smal och missnöjd precis som man kan vara tjock och missnöjd. Det är hur du ser på dig själv som är viktigt och inget annat. Jag kan få höra hur fin och vacker jag är, men tycker jag inte det själv så känner inte jag mig vacker heller.

Även jag måste ta åt mig av det jag rekommenderar till andra. Jag kan stirra mig blind på vågen ibland, fast jag vet att det egentligen inte betyder något. NÄR jag är nöjd så har jag en fit'are kropp - alltså jag behöver inte gå ner i vikt för att vara nöjd, bara allt det där "extra" som jag tycker är överflödigt har omvandlats till något fastare och muskulösare. Jag behöver inte väga mindre, bara jag är tight där jag vill vara tight, och framför allt mår bra. Och är nöjd med mig själv.

Smal eller tjock, det är bara något man OXÅ är. Man kan vara en snygg smalis precis som att man kan vara en snygg tjockis.

Överviktiga?

1 kommentar:

  1. Man kan prata om vikt i evigheter! Vad ska man gå efter lixom? Vikten, måtten, bmi, speglen eller kläderna? Enligt bmi är jag överviktig, vilket jag inte anser mig vara, så screw bmi. Hah!

    Sedan när det kommer till speglar. Hur vet vi egentligen hur vi ser ut? Kollade mig i Kusins spelgel häromdagen, shit va slank och snygg jag var... Inte alls som hemma. Vilken är sann?

    Åh.. hade ju hur mycket som helst jag tänkte skriva/säga, men det var visst inte så lätt att formulera sig idag. Haha...

    Vikten är ett jäkla gissel iaf. Ist borde vi lägga mer tid på att må bra och vara glada för att vi har en kropp som fungerar som den ska, orkar bära en alla mil man går under en livstid osv osv... Fast ja. En annan har ju oxå lite viktångest ibland...

    SvaraRadera