onsdag 4 maj 2011

nuvarande målvikt och ultimat målvikt

Gymmet blev det idag. Med hög musik i min Ipod, lyssnandes på bl.a. denna låten, tog jag mig igenom 40 svettiga minutrar på cykel. När jag hade ungefär en kvart kvar på konditionen kom vännen Ellan och joinade och sen blev det styrketräning. Körde som i vanlig ordning mest knä- och magövningar. Kondis och fettförbränning är ju prio 1 för mig just nu och just därför tränar jag inte så mycket styrka. Styrkan får komma (jag är ju ganska stark i mig själv ;)) när jag gått ner mina kg och känner mig redo för det.

Idag vägde jag mindre än jag gjort på länge - hurra! Väger oftast mig alltid mitt i veckan, onsdag, då det känns som att det är den mest sanningsenliga dagen när det gäller vikten. Jag är fyra kg ifrån att väga min nuvarande målvikt och sex kg ifrån att väga min ultimata målvikt. Hoppas att det inte tar för lång tid innan jag når dit. Om jag fortsätter som jag gör nu, med bra kost, så kommer det nog gå vägen i bra takt.

Jag saknar inte alls pasta, potatis eller ris, det är så överflödigt tycker jag. Tyckte inte innan, men nu tycker jag verkligen det. Det godaste på tallriken är kött, sallad och en god sås och allt det får jag äta! :). Fortfarande lite jobbigt ibland med vad man ska äta till mellanmål, men det blir bättre och bättre. Det viktiga är att jag faktiskt känner mig mycket fräschare och inte lika uppblåst om magen som jag blir när jag ätit en massa kolhydrater. Detta är väldigt skönt och peppande. Jag kan bli lite sugen på något emellanåt, men då tar jag kanske 2 bitar mörk choklad och sen är jag nöjd (okej, visst skulle jag kunna äta hela chokladkakan, men jag gör det inte!).

Jag ser fram emot att äta som jag gjorde innan, förra året. När jag var nyttig i veckan (men åt ändå lite av all mat - höll inte nere på något speciellt) och sen unna mig godsaker på helgerna (men åt inte "ihjäl" mig som jag nästan gjort detta året). Jag vill kunna äta lite av allt, ta en kaka när jag vill osv. Just nu har vi SÅÅÅ mycket godis i skåpet så det knappt går att stänga. Massor med choklad, påskägg, massa annat godis, fick bla. en stor påse med kanske 12 blandade Malaco-godispåsar från killkompis (i födelsedagspresent) vars mamma jobbar för Malaco. När ska jag äta allt? Hinner jag unna mig lite innan det blir för gammalt? I really hope so...

5 kommentarer:

 1. Åh du ska se att du hinner äta upp godiset innan det blir gammalt :)

  sv: Det är så mysigt att fota vårbilder! Stor skillnad på hur långt våren har kommit här..

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! tror de där aktiva och medvetna valen är viktigast! visst kan man vilja ha, vara sugen etc- men det handlar om att tänka efter innan man stoppar in nåt. "rimmar detta med mitt mål"! Man får vara lite rationell helt enkelt!

  SvaraRadera
 3. ps
  fast det inte alltid är så enkelt ;)

  SvaraRadera
 4. Duktig du är! Och jag håller med - kolhydrater är inte alls så goda som man tror. Godare med kött & feta såser. Och halloumi förståss.. ;)

  Godiset i skåpet är inte så bra kanske. Eller är det en bra morot att du måste gå ner din 2 kg innan du får äta av det?

  SvaraRadera
 5. Himmel vilken karaktär du har! Jag kan inte ha ngt hemma det går åt bums! Mmmm Ballerina Kladdkaka rätt ner i lilla maggen! ;)

  SvaraRadera