torsdag 5 maj 2011

Vi är fina som vi är

AKA skrev - "Vilken karaktär du har!", som kommentar till mitt förra inlägg. Jo tack, det brukar jag ha. Men inte idag. Både igår och idag har jag känt mig väldigt deppig. Speciellt innan idag, allt var fel och jag kände verkligen att livet var blä. Och när man känner sig nere av olika anledningar brukar jag alltid känna mig extra tjock och ful - varför kan man nu undra?! Varför ska tjockisångest alltid blanda in sig? Iaf så kände jag att det kvittade vad jag gjort/gör, jag kommer aldrig gå ner i vikt ändå - det händer ju ingenting hur mycket jag än kämpar! Nu gör det ju det (iaf i babysteps), men ibland kan man bara inte ta in det, tro på det. Och när det ibland blir såhär, att man känner sig nere och tycker att man kämpar och aldrig får unna sig något, då behöver jag unna mig. Det fungerar inte för mig att bara kämpa och kämpa om jag aldrig får unna mig såndant som jag faktiskt älskar. Ibland måste jag bara få "vara", inte tänka, släppa på kraven.

Så idag släppte jag lite på kraven. Ätit jättebra (turkisk yoghurt och ägg till frulle och sallad till lunch) men unna mig kaka när jag och J fikade nere på stan idag. Jag behövde en liten morot för att orka fortsätta kämpa och inte bara vara nyttig hela tiden. Jag åt kakan och drack min soya-latte (jag älskar soyamjölk, skulle kunna dricka det som om det vore dom godaste kakorna jag stoppade i munnen!) utan att må dåligt och få ångest. Har fortfarande ingen ångest. Jag kände att jag behövde få unna mig och då ska jag banne mig få göra det också! Jag kämpar på och tränar i princip varje dag (idag var min vilodag men gick ändå en svettig powerwalk på 35 min) och äter min nyttiga kost, då spelar f*n inte en kaka någon roll.

Så det jag vill förmedla i kväll är; ha inte för höga krav på dig själv. Du mår inte bra av det, jag mår inte bra av att ha det. Jag vill inte, oavsett hur smal jag skulle kunna bli, titta tillbaka på mitt liv och ångra något. Man lever bara en gång och då ska man njuta! Så njut vänner, njut av er tillvaro och släpp på kraven ibland! Vi är banne mig fina precis som vi är!!


2 kommentarer:

  1. Ja!! Vi är bra som vi är. Man ska släppa kraven lite (och äta tårta hahaha)

    SvaraRadera
  2. MYCKET bra inlägg! Jag & många med mig känner precis som du vissa dagar. Att vi är tjocka & har ångest, men det är bara waste of time. Det hjälper ingen - allra minst en själv!

    Nej, att njuta av något gott, onyttigt ibland kan våra kroppar & själar behöva! :)

    Kram

    SvaraRadera