måndag 2 maj 2011

Pendlare...

Måste bara dela med mig... Idag var första gången på väldigt länge som jaginte hade gått upp flera kg över helgen. Jag bestämde mig för en vecka sen att jag skulle verkligen försöka äta bra några helger (i alla fall en) och inte bara mitt i veckorna, och se om jag får bättre resultat. Jag är ju en enorm pendlare när det gäller vikt. Har jag unnat mig och ätit gott på helgen får jag definitivt en svullen mage och 3 kg på köpet när helgen är slut. Det är helt galet! Jag vill verkligen inte ha det så. Allt jag kämpat för i veckan blir som bortblåst och det känns verkligen som waste of time.

Jag och en kollega diskuterade detta idag, hur vissa pendlar och andra inte. Hon väger alltid samma, rör sig inte ur fläcken oavsett om hon trycker in pizza, 2 liter cola, glass eller tränar massor. Jag däremot, jag pendlar upp och ner några kg beroende på vad jag äter. Det är skitjobbigt. Jag önskar att jag kunde ha en mycket stabilare vikt och vara "kvar där jag är" oavsett om jag åt det eller det andra. Nä, det är väl bara att acceptera att vissa har lättare för att gå upp/ner än andra. Hon är irriterad för att det inte händer något hos henne och jag är irriterad för att det händer saker hos mig (såvida det inte är att jag går ner, då blir jag ju glad förstås ;)).

Men så idag vägde jag iaf samma som jag gjorde innan helgen - woohoo! Trots det så drack jag några glas vin på 50-årsfest i lördags, åt lite tårta och ett par godisbitar. Detta känns riktigt skönt och maten går det ju himla bra med så jag fortsätter på i samma takt och hoppas på att det ska hända ännu mer på viktnedgången.

I morgon blir det en ny kroppssammansättningsmätning! Första gången på ett år så det ska bli spännande (även om jag tror att jag var mer fit förra våren när jag gjorde det sist)! :)

5 kommentarer:

 1. Fast du vet... Man drar på sig vatten, kanske äter du extra salt? Så länge du har alkohol i kroppen bränner du inte som du ska mm.
  Det är inte helt rättvist att väga sig efter en ätarhelg.

  Bästa är att vänta 2 dagar så brukar det lätta. Dessutom kan man svälla innan mens, innan ägglossning. Väg dig istället en gång i veckan (kanske mitten i veckan för dig) och kolla resultat. Mät dig! Och tyck om dig själv! ;)

  SvaraRadera
 2. 2 kg hit eller dit ger sig alltid tänker jag! ;)

  SvaraRadera
 3. Jag är precis likadan! det hoppar upp och ner. Fast jag tror inte att det är så att "såna som vi" går upp eller lättare i vikt, jag tror att det kanske handlar mer om att vi har lättare (tyvärr!) att dra på oss vätska. tex efter att ha ätit mer kolhydrater och liknande!

  Klentröst men iaf en anledning!

  SvaraRadera
 4. Duktig du är! Jag har också supersvårt att hålla mig ifrån gosaker på helgen, men i veckorna är det inga problem. Varför är det så? Skrev själv om det här: http://blogg.aftonbladet.se/trendotraning/2011/04/en-pase-angest

  Grymt bra att du var så duktig i helgen! Måste kännas bra nu också.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vill bara säga att jag tycker du kämpar på så bra med LCHF gumman! Så duktig! Och klart du måste unna dig ibland iallafall!!:)
  Puss

  SvaraRadera