tisdag 24 augusti 2010

Green curry

Ikväll lagades det green curry-gryta här hemma. MKT GOTT! Vi är båda stora fans av thaimat och just green curry är sambons favorit.

Ingredienser till 3-4 personer:
2 msk riven ingefära
Skal från 1 lime
Valfri mängd currypasta (vi tog ca 1 msk)
2 vitlöksklyftor
3 stora kycklingfiléer
1,5 burk kokosmjölk
1/3 zucchini
1 gul lök
Ostronsås
Fisksås
Ris

Fräs upp currypasta, vitlök, lime och ingefära. I med ca 2 msk ostronsås och sen ner med den strimlade kycklingen och stek i ett par minuter. Häll sedan på kokosmjölken och låt koka upp under en liten stund. Smaksätt med fisksås (I Thailand använder man fisksås istället för salt). I med zucchinin och löken och låt puttra lite grann innan grytan är klar. Servera med ris!

Mkt mumsigt, lättlagat och smakrikt! Try it! Självklart kan man ha i lite vad som helst i grytan som man tycker passar, men idag blev det vad vi hade hemma :).

1 kommentar:

  1. Verkar vara fantastiskt gott! Synd bara att man är en katastrof i köket. På fullaste allvar så kan jag misslyckas med att koka pasta...

    SvaraRadera