tisdag 6 april 2010

Kroppsmätning & träningsrådgivning

Vilket bra humör jag varit på idag! Dagen har varit bra och kvällen blev ännu bättre!
Ikväll var jag och gjorde kroppsmätning och hade träningsrådgivning med Lotta på gymmet. Lotta är ju en kvinna som jag verkligen ser upp till (kroppsmässigt, då jag inte känner henne personligen). Hon är otroligt grym på sina pass, så det var ett ganska självklart val för mig att gå till henne.
Och med tanke på att jag varit glad ikväll så kan man ju ana att mätningen gick bra.. :). Jag har ikväll fått bevis på att jag är normal, hah! Inte för att jag på något vis har trott eller tyckt, att jag varit överviktig, men nu har jag lixom bevis på hur jag är. Det var riktigt intressant och jag kan väl erkänna att jag var lite orolig innan jag gick dit för vad jag skulle se för resultat.

Jag fick veta att jag var fullt normal. Son en fullt normal tjej. Lagom mkt fett på kroppen. T.o.m. lite under normalt vilket jag inte alls kunnat tro. Mitt största problem, alltså det som jag mest vill förändra, är ju min mage. Hon tyckte inte alls att min mage var något speciellt och sa att mkt handlade om det psykiska. Att jag inte tycker att jag är okej fast jag vet att jag är just.. okej. Och jag kan verkligen hålla med. Jag kan känna mig fruktansvärt tjock ibland, fast jag vet att jag inte är det. Och jag vet oxå att jag är överdrivet besatt av min mage ibland, trots att jag inte borde vara det.

Jag hade mycket muskler som en vältränad person. Lotta sa att man tydligt kunde läsa av på mitt "kvitto" att jag var vältränad och det är ju skönt att höra :). Jag hade nästan jämt fördelat med muskler på höger och vänster sida vilket inte brukar vara så vanligt, så det var positivt! Var ganska exakt lika stark i vänster som i höger. Jag som alltid trott att jag var starkare i vänster då jag är vänsterhänt, men jag var faktiskt snäppet starkare både i höger ben och höger arm.

Vi pratade mkt om allt möjligt. Jag berättade hur jag åt och fick höra att det var väldigt bra. Jag sa att jag åt allt utom godis/kakor och sånt onyttigt mitt i veckorna och det var jättebra. Tränar man så pass mkt som jag gör så hade det aldrig funkat med en diet. Kroppen behöver allt! Hon mena på att, vad är det för liv att leva om man inte kan unna sig sådant som man tycker är gott?! Och det är precis så som jag resonerar så där var vi väldigt överens :).

Vi pratade om min träning. Jag berättade vad jag tränar och hur ofta/många pass i veckan. Jag berättade även hur mkt jag gått ner hitintills och hon sa att jag visste ju precis hur jag ska göra för att lyckas. Även där var allting jättebra. Hon sa att jag hade väldigt mångsidig träning och det var det som hon hade tipsat mig direkt om, om jag inte hade haft det. Inget speciellt som jag behöver ändra förutom att vi pratade lite mer specifikt om löpning. Kom fram till att jag i fortsättningen ska försöka ge mig på att springa milen istället för 5 km. Känns lite tufft, men samtidigt så innebär det att jag ska springa med lägre puls, kanske ligga på 150-160 istället för vad jag brukar ligga på, 175-185.
Jag bestämde mig direkt för att jag absolut ska ge det ett försök. Och vi sa att varannan gång skulle vara 1 mil och varannan 5 km. Känns som något jag skulle kunna klara av om jag verkligen vill :).

Vi pratade även om min vikt. Jag berättade om min målvikt och hon tyckte faktiskt att den var lite överdriven. Det trodde jag inte riktigt att hon skulle tycka.. Hon mena på att med tanke på hur lång jag är så var inte den vikten riktigt rimlig. Hon tyckte inte bara att det var lite orimligt, utan hon trodde oxå att det kunde bli lite svårt att ta sig ner dit. Om jag skulle gå ner dessa kg, ca 5 kg, så trodde hon att jag nog skulle behöva ändra på min träning. Träna mer kondition och mindre styrka. Att jag kanske skulle behöva (nästan) sluta med styrkedelen och köra enbart kondition för att inte bygga mer muskler som väger, och då få bära med mig risken av att kanske bara se "klen" ut istället för vältränad. Och det vill jag förstås inte! Jag sa att det var viktigt för mig att se vältränad ut. Att det syns att det jag har på min kropp är muskler och att jag är fit.

Så allt det här är faktiskt inte så enkelt. Det är enkelt om man tänker att "bara man mår bra så löser det sig", men så är det ju inte alltid, inte för mig. Jag har mina planer och jag är verkligen en väldigt målmedveten tjej. Och vad jag känner just nu är att jag fortfarande har en del saker som jag vill ändra på. Fast jag kommer fr.o.m. idag fortsätta min bana med en lite positivare syn. Jag är BRA precis som jag är NU! Jag är NORMAL! :) :)

Shit vilket långt inlägg! Men jag vill ju kunna gå tillbaka och läsa om vad vi snackade om och då blir det såhär långt.. Har säkert missat något viktigt, men då får det komma i efterhand. Godnight!

Ps. Blev ju lite träning efter mötet oxå.. GympaXstång. Kändes lite halvdant faktiskt. Visst blev jag trött och svettig, men jag hade kunnat bli svettigare.. och tröttare.

1 kommentar:

  1. Den där Lotta verkar skitbra! Skönt att höra att man är normal! :) Även om man vet hur läget oftast är så är det bra att höra från nån utomstående oxå.

    Jag har oxå gjort en sån där mätning med kvitto. Jag körde rätt hård styrketräning ett tag för nåt år sedan, då mätte jag mig när jag börja och tre mån senare. Stor förändring! Tror oxå jag är rätt jämn med muskelfördelningen. Nu vet jag inte om jag vågar mäta mig. Alla resultat sen styrketiden har väl försvunnit. Har ju mest kört lite pass och lite halvdant då och då.

    Aja, det bästa är ju att man alltid kan börja om! :)

    Ha en skön dag! :)

    SvaraRadera