måndag 12 april 2010

Milen + promenixa

Då började man denna härliga veckan med milen! Gick ungefär som sist - bra. Sprang med lite högre puls och sprang rundan på ungefär 1 minut mer. Tror det är för att jag gjorde mig tröttare och tog ut mig lite mer. Tror jag kommer sänka pulsen lite nästa gång jag springer och köra på samma tempo som jag gjorde förra veckan. Snittpulsen låg på ca 165 slag/minut istället för förra veckans 161...
En slutsats jag kan dra är att hjärnan vill mer än vad kroppen klarar av. Jag skulle lätt kunna fortsätta springa efter dom där 10 km men benen känner nog inte samma styrka. Men det är ju bara ännu en sak som jag kan ha som mål att träna upp! :)

För övrigt så har det varit många promenader i helgen! Alltså inga gympass, men 5 riktiga långpromenader på ca 1 timme vardera (förutom i fredagskväll då vi nog var ute och gick i 2 timmar). Har varit riktigt härligt!

2 kommentarer:

  1. har du nån bra runda att springa i Lund eller håller du dig till stadsparken/botan? behöver lite tips på andra ställen att springa för att variera lite :)

    SvaraRadera
  2. Jag har faktiskt följt din blogg några månader. hittade den nångång när jag sökte på gerda tror jag, för att hitta fler folk som tränade där.
    hardebergaspåret är väl asfalterat nu? springer helst inte på asfalt, för benhinnornas skull. ett varv i botan är (enligt min footpod) 1,05 km om man springer yttervarvet hela tiden. 1 varv i stadsparken är också kring 1 km. När jag springer milen brukar jag börja i botan, ta 5 varv där, sen powerwalka till stadsparken och köra 5 varv där. variation är ju trevligt :)

    SvaraRadera