måndag 6 september 2010

Knägruppen

Idag har jag varit två rundor på gymmet. Först vid middagstid för ett besök hos sjukgymnasten och sen ett träningspass ikväll i "knägruppen". Fick 4a övningar som jag ska räna ca 2 dagar i veckan - shit vad jobbiga vissa var. Jag har hela tiden tyckt att jag har bra balans och väldig starka ben men dagens pass fick mig att tycka annorlunda. Jag till sjukgymnasten -"Har jag klena ben eller vad?" "Ja, dom är klena! haha.." Men nä ärligt, klena är dom inte men jag har kommit underfund med idag när hon visade mig och rättade till när jag gjorde mina övningar, att jag inte beter mig helt rätt. Jag vobblar mkt med knäna, alltså böjer inte rakt utan böjer inåt. Stabiliserar fel. Måste stärka upp vissa muskler och börja använda dom rätt. Detta ska jag fixa nu!

Knägruppen som jag tränade med ikväll är en timmes träning uppe i sjukgymnastsalen med en sjukgymnast. Idag var vi 3 pers. 10 olika stationer där vi kör olika övningar och får mkt hjälp under tiden. Har jag inte träningsvärk i morgon så vette fan alltså.. Många av övningarna var så sjuuukt jobbiga. Och det var riktig peppande. Hade förväntat mig stillsamma och lugna övningar för knäna men ack vad fel jag hade - lovely! :). 10 ggr ska jag gå i denna gruppen innan vi har en ny koll. Enligt min sjukgymnast så kommer jag märka skillnad i knäna och känna mig bättre efter dessa passen. Hoppas, hoppas!

I morgon vet jag inte riktigt vad jag ska träna.. Kommit nya pass på Gerda, bl.a. Funk och Zumba. Är jättesugen på Zumba (latindans) men tyvärr så är det på måndagar och krockar med knägruppen. Trist. Får se om jag får chansen att gå på det snart ändå!

2 kommentarer:

  1. Hehe, då får vi se om du har mycket träningsvärk i morgon då. Skönt, att det gick bra och det kommer säkert hjälpa!!!:)
    Jag vill också gärna testa Zumba med dig, synd det krockar med knägruppen. Men vi får komma på något. Puss

    SvaraRadera
  2. Zumba verkar kul, men jag är absolut hopplös på koreografi...
    Jossan är så söt! Tack :) Visst trodde jag också att jag skulle få göra små frisyrer, men hon skriker och plockar ur allt som kommer i hennes väg. Har jag tur sitter toffsar kvar så jag kan fotografera eller till och med en timma ^^

    SvaraRadera