onsdag 27 oktober 2010

Thai

Thaimat, finns det något bättre? Ja kanske.. men fan inte mkt! Jag är ett riktigt Thailandsfan. Varit där några gånger och blivit förälskad och kommer absolut att åka dit fler gånger. Har lite planer redan om en resa. En resa som jag hållit tyst om än så länge för att jag inte bestämt så mkt än. Alltså fortfarande i planeringstadiet och vill inte uttala mig för mkt i risk om att bli besviken för att det kanske inte blir av. Men om det inte blir att jag åker denna gången, så är det helt enkelt för att jag valt att inte göra det.

Så, jag har alltså lite planer på att göra en längre resa. Har velat det i flera år nu men olika saker har stoppat mig. Hade sparat ihop en massa pengar och planerade att åka typ våren 2009, men träffade Jim sommaren -08 och det var inte längre lika intressant. Men intresset finns ju fortfarande där och jag brinner ju verkligen för att göra en längre resa (då tänker jag mer än 3-4 veckor). Och nu är det ju så att inga kompisar kan åka med av olika anledningar som pengar, tid osv, och Jim kan inte pga. sitt plugg. Så om jag ska åka kommer det bli själv. Så nu till resan ;), jag har inte så höga krav egentligen. Skulle kunna tänka mig dryga 2 månader i Asien, Aussie eller 2 veckor i USA+5 veckor i Asien. Hur jävla najs låter inte det?! :) Jag vill, jag vill, jag VILL! Och blir det inte nu i vinter kommer det säkert bli året efter det, för resa, det ska jag! Frågan är bara hur länge jag kommer skjuta på det. Och visst vill jag ha med Jim, mer än allt annat(!), men jag kan inte vänta 3 år tills han är klar med skolan. Jag tror verkligen på det man säger, att man aldrig ska skjuta upp saker som man verkligen vill göra. Då kommer det inte att hända. Så vi får se helt enkelt. Det absolut svåraste beslutet jag har att fatta är om jag verkligen klarar av att åka helt. själv.

Nu blev det en jäkla massa skriverier om resa, inte alls det som var tanken. Men när jag kom in på thaimat så var det så svårt att låta bli...

Detta åt vi iaf till middag igår. Green curry-gryta med en massa goda asiatiska wokgrönsaker. Mums!

Och bara för allt snack om Thailand så måste jag ju bjuda på 2 bilder från när vi var där i vintras.

Vattnet skojar man inte bort! :)
Ge mig bränna, bikini, varmt vatten och Similan igen!

3 kommentarer:

 1. ÅÅÅ vad underbart! Hoppas du kommer iväg till dina drömmars mål!
  Maten är gudomlig! Folket underbara! Vi stannar på Koh Kradan i 3 dygn för att ta oss till Koh Lanta och sedan göra lite resor därifrån, med ett hotell som bas denna gång. Avslutar i Bangkok och hälsar på exet. ;) Man måste ju ändå se hur han bor.

  Var är bilderna från?

  SvaraRadera
 2. Ååååh så underbart det ser ut, gissar på att det är Similan Island? Vilken upplevelse att ge sig ut på en långresa. Hoppas att du snart kommer i väg! Jag och min kille var ju en månad i Kina förra året 2009, det är faktiskt något som jag kan rekommendera till dig (sp. Beijing, Shanghai och Hong Kong).

  Jag har faktiskt också länge haft planer på att dra ut på en längre resa, det är liksom lite obligatoriskt nu när man inte hunnit at börja plugga ännu - och har tiden. Alternativen är att öluffa i Thailand, tågluffa i Europa eller dra till USA och hyra en jänkare och åka längs Route 66 eller något :-) Eller bara åka till N.Y några veckor. Så länge det blir ett äventyr att minnas…!

  SV: Tack för tipsen! Det är just de där paradisöarna som jag vill besöka. Så jag ska komma ihåg dina rekommendationer, speciellt Similan Island. Men vart började ni er resa när ni var där senast? Åkte ni till Phuket och hade det som utgångspunkt? Vad är smidigast när det gäller transport: inrikesflyg, tåg, buss? En massa frågor på en gång haha

  Högskoleprovet, jadu, det var tidpressat. Det var faktiskt knappt så att jag hann med alla uppgifter. Men jag tyckte nog att matte- och statistikdelen gick bäst för mig. Är trots allt nöjd för att vara första skrivningen :-)

  SvaraRadera
 3. Åkåkåk! Tänk vilka erfarenheter!! Önskar jag kunde följa med dig, I really doo!='( Men du, har du funderat på språkresa eller volontärresa? Eller ta någon kurs någonstans? Där har man ju lite gemenskap. Ah, det gör ont att ens förselå det och inte inkludera mig själv, haha.<3

  SvaraRadera