måndag 1 november 2010

Mindfullness

Dåligt med bloggande senaste dagarna. Finns en anledning - stress. Tentan över allt vi gjort hitintills i kursen (ca 700 sidor psykologi) ska tentas av på onsdag. Om jag ser fram emot tentan? svar nej. Om jag tycker det ska bli skönt när den väl är skriven? Hell yeah. Jag orkar inte med mer stress! Och jag är så sjukt nervös och rädd för att jag eventuellt inte ska klara den. Finns absolut en risk att jag kuggar. Det är så himla mkt man ska kunna och tentan är 30 frågor som man har 30 min på sig att skriva. HILFE! Hur jävla galet är inte det?! Vanliga hemtentor brukar man lixom ha flera dagar på sig att skriva. Jag blir nervös bara jag tänker på det. Och jag orkar inte ha det över mig om jag inte klarar den! För direkt efter tentan börjar vi på nästa moment och då vill jag inte ha detta gamla liggandes kvar.

Min fina mamma tipsade mig om att leta upp en sånhär mindfullness-kurs (någon som testat?). Hon tror att det skulle vara något för mig. Tror nog jag också. Jag måste lära mig att låta bli att stressa upp mig för mkt. Min kropp mår inte bra av det och insidan, absolut inte heller.

Jag tänker så här nu, att jag har inget liv. När jag klarat tentan (förhoppningsvis på onsdag - håll tummarna!!) så får jag tillbaka mitt liv. Jag kommer ha tid med allt som jag vill ha tid med, som att blogga, umgås mer med vänner, träna intensivare osv osv. Fram tills på onsdag får det bli som det blir.

Jag har iaf varit iväg och tränat idag och det var helt underbart skönt! Har inte kunnat träna på hela helgen (fre-sön) så nu var det verkligen dags. Spinning med favvoLotta vilket resulterade i ett sjuhelvetespass med en übertrött San som resultat. Det gjorde jag bra :). I morgon tänkte jag mig antingen gympa eller att gymma lite.. Får se vart det bär vägen! Good nighty!

3 kommentarer:

 1. Mindfulness:
  Personligen tycker jag inte att det ger jättemycket eftersom jag är van att "känna kroppen" i samband med all träning och yoga mm. Jag vill liksom hitta ett annat sätt att varva ner på. Några bra tips har jag fått, men jag hade faktiskt kunnat vara utan denna kurs också.

  Jag hade större förväntningar på kursen måste jag säga. Det har troligen väldigt stor betydelse vilken grupp du hamnar i. Jag känner mig helt bortkommen i min grupp. Inte alls "min typ av människor" och det blir jobbigt att analysera alla övningar då...

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det låter som en jättebra idé med mindfuldness-kurs! Något jag själv skulle vilja göra. Jag har nördat massa youtube-videor om buddhistisk meditation och sånt, men det krävs en del disciplin. I en kurs har man ju gemenskapen med andra. Du är ju grym på planering och får verkligen saker gjorda. Tänk vad skönt om det var möjligt att slippa känna oro därimellan. Go for it säger jag!=) Puss<3

  SvaraRadera
 3. Det är tur att det finns partners för såna då :)

  Mina grabbar kan nog laga mera saker. De var duktiga för några år sedan. Förstår inte vad som hänt.

  SvaraRadera