måndag 8 november 2010

Köttbullar och knä

I kväll blev det rester.. igen. Vi har varit duktiga och lagat mkt mat dom senaste gångerna vilket har resluterat i extra middagar. Det är kanon tycker jag. Ibland känner man inte alls för att spendera tid i köket. T.ex. när man tränat länge och vet att man ska upp och jobba tidigt.

Kvällens middag bestod av riktig husmanskost (jag älskar husmanskost!). Köttbullar, potatis, brun sås, rårörda lingon och sallad. Mums!


I kväll tränade jag först zumba med Ellan och sen knägruppen. Det var nytt upplägg på zumban vilket gjorde att man kanske inte fick ut maximalt av passet. Det var trots det kul, men som det känns nu så är nog gamla koreografin bättre och roligare. Men, jag får väl ge det några gånger innan jag dömer det helt :). Sen var det knägruppen. Och shit vad jag varit bortskämd tidigare alltså. Under mina första gånger på knägruppen så var vi kanske upp till ca 5 pers men nu är vi hur många som helst. Idag var vi 11 och då kan jag tala om att vårt utrymme är inte jättestort och med tanke på att vi oftast har vara 10 olika stationer att röra oss mellan så blev det trångt. Fick sätta till en övning till som den 11 fick börja med när han kom. Tyckte det var betydligt skönare och smidigare när vi bara var 5 ;). Tur jag kommit in i det och inte behöver speciellt mkt hjälp längre. Nu kör man mest på i sitt eget lixom..

Och knäet då? Jo, det är väl hyfsat. Tycker det känns lite när jag springer och när jag gör lite olika övningar. Drygt. Har känts så mkt bättre i knäna sen jag börja men just senaste veckan har jag haft lite ont. Typ i fredags när jag var på jobbet, fast jag satt stilla så värkte det och spände i knäet. Fattade inte varför. Men det tar väl sin lilla tid. Viktiga är ju att jag faktiskt känner att det hjälper med alla töjningar och övningar som jag gör. Dom tänker jag fortsätta med.

Nu mys i soffan till The Social Network. Verkar apbra! :) Good nighty!

5 kommentarer:

 1. Ang. curryn: Den var mycket lättare att göra än jag trodde det skulle va. Och kul var det! Doftade underbart i hela lägenheten hela den dagen! :)

  SvaraRadera
 2. Så gott! Jag älskar också husmanskost.
  Vad har du för objektiv (vet att du har en Canon)
  Jag vill kunna ta bra närbilder och det fixar inte Nikkor 18-105. MEN, man kan inte få allt... Får börja så här ;)
  Du tar så fina bilder!

  SvaraRadera
 3. Åhhh, ser jättegott ut! Jag älskar ju också husmanskost som du vet:).
  Håller med dig angående zumban idag, men som du skrev så får man nog ge det några gånger till. Puss

  SvaraRadera
 4. 6 dagar träning är förmodligen aningen för mycket på en vecka. Men jag försöker variera intensiteten på de olika passen, så att jag inte övertränar mig :-) Fast jag tyckeer, som du säger, att varva tre dagar träning med en dag vila är ett bra sätt att låta kroppen få sin vila. Så det kanske blir ändring i mitt träningsschema framöver ;)

  Åh jag hade sååå gärna bokat resa till Thailand i början av nästa år! Eftersom jag har hört att det är den bästa perioden att vistas där (rent klimat- och vädermässigt). Vi har dock planer att åka i maj (ju längre man väntar desto fler slantar kan man spara ihop haha). Men vet du hur klimatet är då? Har hört att Thailand har sin regnperiod runt maj månad?

  tråkigt att du fortfarande känner av ditt knä :-/ tålamod är viktigt när det gäller knän (det vet jag!), och jag hoppas att det fixar sig snart..

  SvaraRadera
 5. Sant att inte mycket slår gammal hederlig husmanskost! (Eller, GAMMAL, ska den förstås inte vara - utan rykande nylagad! He!).

  Fick för mej att jag skulle börja med powerwalking tidigt i våras, men strax efter att jag började med den så fick jag ont i ena höften. Och det har fortfarande inte gått över... :-( Vad zumba är, är jag antagligen för gammal för att veta!? Har iallafall aldrig hört ordet innan... <:-)

  Ha en fin tisdag! :-)

  SvaraRadera