tisdag 23 november 2010

En viktig fråga...

EN VIKTIG FRÅGA! Behöver era svar och tankar...

Om man inte tränar på 2 veckor, hur mkt tror ni att man tappar då? Både kondition och styrkemässigt? Vad tror ni? Jättetacksam för svar!!


Idag har det blivit ganska lugnt igen..Känns tjatigt att säga det, men jag behöver det. Känner av knäna varje dag och mest hela tiden.
Blivit knäövningar här hemma och det känns bra. Vissa gör lite ondare än andra men det går ändå bra. I morgon får jag se vad som händer... Den dagen den sorgen ;)

7 kommentarer:

 1. Åh... svår fråga. Ärligt talat, beroende på hur hårt man tränar normalt så kan det vara bra att vila ibland OCH det du tappar tar du ju igen snabbt, bara du inte är SJUK..
  Klart att man tappar lite, men livet är förhoppningsvis långt. Både bra kondition och styrka tar tid att bygga upp och det bryts inte ner på två veckor om du inte är sängliggande i en allvarlig influensa.

  Rätta mig om jag har fel.

  SvaraRadera
 2. En gissning utan någon som helst form av expertis skulle vara att det händer väldigt lite med både styrka och kondition, åtminstone rent mätbart. Men man kanske blir stelare och typ ömtåligare och kanske får trappa upp och inte köra så hårt direkt igen. Särskilt med dina stackars knän i åtanke!=/

  SvaraRadera
 3. SV: Haha, tack! Jovisst, lånelöfte kan jag nog fixa fram, fast det får bli om några år ;-)

  Hmm.. jag håller nog med Katarina här. Tränar man annars hårt om veckorna och någon gång klämmer in en "vila" på två veckor, så tror jag inte det blir någon nämndevärd skillnad med avseende på kondition och styrka (kanske att man är mer stelare än normalt). Antar att det inte heller blir så svårt att arbeta upp det som man "tappat" under vilan.

  Om du inte fått någon träning på några MÅNADER, då blir det nog en märkbar försämring i kondition samt att man tappar muskler :-) Är det knäet som gör att du inte får/kan träna?

  SvaraRadera
 4. ja du, jag har oxå killen hemma... inge kul! men bara njuta och stå ut, man ses ju ändå när man komemr hem igen om han nu itne kan lyckas komma ner och hälsa på ;)

  Vår plan är först thailand i 3 veckor, blir hua hin, koh tao, koh phangan (misas inte fullmoonpartyt 19 januari!) å sen bangkok för en tjej föler nämligen med oss i 3 veckor innan hon åker hem igen :) Sen åker vi vidare till Laos, Vietnam och sen tillbaka till Khao Lak runt den 20 februari då delar av min familj kommer ner två veckor :) Sen blir det Malaysia och ev. fler länder om det hinns med! Ananrs blir det väl mest Thailand även sista tiden ;)

  Jag har en 60-litersryggsäck och den är STOR! Du klarar dig lätt med en 50-liters :) Jag ska lägga upp min packlisa här lite senare undetr "tips/frågor" så kan du kolla lite där och få tips ;)

  Får jag fråga, hur stora väskor (hur många liter?) hade ni när ni reste? Detta är mitt största frågetecken! Kan låna en kompis väska på 50 liter men är rädd för att det blir för lite.. tips?! :)

  SvaraRadera
 5. Men måste du verkligen vara heeeelt passiv i 2 veckor? Verkar jobbigt rent mentalt tänker jag om man är van att träna...

  SvaraRadera
 6. Om man har tränat mycket innan dessa två veckorna, så kommer du inte tappa något alls knappt. Klart, flåset försvinner lite. Men det är inte svårt att få upp igen. Styrkan, den försvinner inte heller. Kroppen kan behöva återhämtning ibland, två veckor är inte mycket vila.

  Du kommer inte bli svagare över att du vilar två veckor :)

  PUSS

  SvaraRadera
 7. Lite tappar du såklart, men kroppen har ett muskelminne så du kommer snabbt tillbaka.

  Jag har själv haft längre uppehåll efter mina graviditeter, men alltid kommit tillbaka & då blivit ännu starkare & fått ännu bättre kondis. Om det har med vilan eller moderskapet vet jag inte, men jag är säker på att du snabbt kommer upp i samma träningsnivå som tidigare. Se bara till att rehabilitera (heter det så?) knät först.

  SvaraRadera