tisdag 16 november 2010

Havregrynsgröt

Jag är verkligen en periodare när det gäller mat, iaf när det kommer till frukost och lunch (middag vill jag ofta ha så varierat som möjligt). Tror jag skrivit om det tidigare men det tåls att ta upp igen ;).

Just nu är det havregrynsgröt som styr min frukost. Är det inte havregrynsgröt så är det antingen ett par knäckebröd, omelett, kokt ägg eller hemmagjord müsli. Men just nu är det som sagt havregrynsgröt Det tråkiga med mig är att när jag väl blir trött på något så kommer det plötsligt och det varar jättelänge. Som med havregrynsgröt t.ex., inte ätit det på kanske ett halvår men nu tycker jag det är jättegott igen. Kan man inte bara alltid vara sugen på nyttiga saker?! Tänk vad bra det hade varit...

Kör alltid havregrynsgröt med ca en matsked sylt och mjölk. Idag testade jag istället med lite kardemumma och kanel. Gick absolut ner men ett konstaterande är att sylt är godare.
Vad brukar ni ha till er havregrynsgröt? Egentligen är kanske inte socker det bästa men samtidigt tycker jag att det behövs något sött för att det ska smaka gott. För smakar det inte gott, ja då tröttnar man ännu fortare. Och det vill vi ju inte! :)

Jag är föresten en sån lating som gör havregrynsgröt i micron. 1 dl havregryn, 2 dl vatten och en nypa salt. In i micron i 5 min på full effekt - Klart! ;)

3 kommentarer:

  1. Micron är grym! Jag har bara kanel, banan eller annan frukt i ibland äppelmos. Det låter galet, men frukt o naturell yoghurt är gott i.

    SvaraRadera
  2. Haha, du är så rolig, du gör verkligen så - hittar något du gillar och sen tröttar du ut det tills du, jag citerar dig: "kan spy på det".;D

    SvaraRadera
  3. Jag brukar blanda i linfrön, solroskärnor i gröten och sedan har jag torkade tranbär och russin till för något sött. Tillsammans med gröten hackar jag även i 3/4 av ett granny smith-äpple.

    SvaraRadera