onsdag 11 november 2009

snabbt, enkelt och gott!

Mmm, jag har fått dille på spaghetti och köttfärssås! Helt galet!
Jag har aldrig varit en köttfärssås-person och förr när mamma och pappa lagade det så brukade jag alltid äta något annat. Jag gillade inte sånt som alla andra barn och ungdomar gillade: Spaghetti&köttfärssås, pizza, hamburgare mm. Men nu är det annorlunda! Jag är verkligen sugen på P&K minst en gång i veckan. Sen är det väl klart att vi inte äter det varje vecka, men bara det att jag skulle kunna tänka mig att göra det är framsteg för mig! :)

Jag har heller aldrig varit mkt för tomatpuré, passerade tomater eller tomatkross, och är fortfarande inte. Gör jag en köttfärssås så består den oftast av ingredienserna: köttfärs, lätt/mini-fraiche, en gul lök och ett par vitlöksklyftor, kryddor och lite soya och så.. Blir verkligen skitgott! Det blir inte så jätte såsigt, utan kanske mer som en lite kladdig röra till pastan. Sjukt gott! Har jag tur så stoppar jag även i lite svamp, fast det är ju inte så jättepopulärt i detta hemmet..

Tycker det är en lättlagad middag som inte tar allt för lång tid och är inte jätteonyttig heller. Kött är bra och pasta är bra. Perfekt efter träningen!

Såhär ser det ut.. kanske inte ser mkt ut till världen, men ojojoj vad smarrigt!
Det är verkligen en av mina favvo-vardags-måltider just nu :)

1 kommentar:

  1. I Äkta vara-boken så säger författaren att i vissa producenter tillsätter så mycket vatten i sina filéer att de måste tillsätta kyckling-arom! Fatta! Helt jävla sinnes! Tänk att det ens finns kyckling-arom!

    Jag är uppvuxen på köttfärssås som är gjord på ketchup. Inte min favorit. Jag använder alltid passerade tomater och tomatpuré. Sist slängde jag i rivna morötter med och så gott det blev. Mycket matigare och saftigare! En hit hos mig med andra ord! :)

    SvaraRadera