måndag 8 november 2010

Kladdkaka

Här har vi kladdkakan från igår. Den blev väldigt fin och perfekt kladdig. Tyvärr var jag nog lite missnöjd. Inte för att kakan var äcklig (Jim älskade den!), men för att jag fick kli på tungan. Japp, ni hörde rätt. När jag äter saker som jag tycker är alldeles för söta så kliar det på tungan och jag blir helt illamående. Sån känsla fick jag igår, och ändå är där mkt mindre socker i denna än vad där är i den jag brukar baka. Förstår inte riktigt varför det blev så.. Kanske för att man använder sig av riktig choklad istället för kakao. Ja, jag vet faktiskt inte.. Kanske den blir godare när den fått stå i frysen några dagar och segat till sig. Let's hope so! :)


Tänkte iaf bjuda på "mitt" recept som jag bakat med sen jag var liten. Och då menar jag verkligen liten. Har följt detta kladdkaksreceptet så länge jag kan minnas och den blir supergod! :). Vill man så kan man ta bort någon dl socker, det gör jag ibland. Tycker inte det smakar så stor skillnad oavsett.

Susannes kladdkaka
  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 6 msk kakao
  • 2 1/4 dl mjöl
  • 150 g smält smör
Blanda allt i en bunke tills det blivit en jämn smet. Grädda sedan i ugnen i 30 min i 175 grader. Hoppas det smakar! :)

3 kommentarer:

  1. Men PRECIS så är jag också.. Det sticker och kliar. Vad fasen beror det på?
    Jag mår jätte illa efter...

    SvaraRadera
  2. Mums, smaskigt!!! Denna måste jag bara baka med ditt recept. Älskar kladdkaka:).

    SvaraRadera